24-09-10

Spinnenfobie

Lang ,lang geleden...nee dit is geen sprookje,dus lang geleden ik was ongeveer 13jaar  en samen met de drie neven had ik een geweldige jeugd,natuurlijk was ik altijd de pineut,de drie jongens deden niets liever dan mij als enig meisje ,te pesten,steeds en steeds opnieuw.Ee n van mijn moeders zussen had een oude fabriek eerder een ruine,niet zo groot maar wel zeer eng.Zij,de neefjes, kozen altijd die plaats om te spelen ,wat voor jongens een uitgelezen plek was maar niet voor mij met al die beesten (lees insecten).In die tijd was het mode om een haarnet te dragen ,zo een gehaakte..als in de midddeleeuwen de jonkvrouwen droegen weet je wel en dat droeg ik dus ook,ik had zeer lang en veel haar,wat deed nu een van de jongens...je kunt het al raden zeker,die riep een spin,een spin in je haar!!!,ik gilde de ganse buurt bijeen trok het haarnet van mijn hoofd,wat niet zo eenvoudig bleek,want dat zat vastgepint met speldjes,ik draaide en keerde en trok en trok en kreeg bijna een zenuwtoeval.De respectievelijke moeders kwamen aangerend..ik dacht ha hulp..maar nee hoor,mijn moeder zei dat ik me aanstelde en ze liep weg,mijn tantes lachten hartelijk maar gaf toch de jongens een' reprimande'.Maar wat ze niet wisten en ik heb dit eigenlijk alleen nog maar aan mijn man verteld,Ik kreeg er wel een hele tijd nachtmerries van en ik heb nog altijd een afschuw van die beesten en ben nog altijd bang van,stel je voor!!! Zo ben er misschien vanaf nu.

Keep smilingLachen

Commentaren

Dta zal een flinke schrik geweest zijn dan...dat je daar nog bang door bent! Ik moet zeggen dat ik het wel herken. Mijn broer had vroeger een boekje over woestijndieren...en in het midden stonden daar dan fotootjes van. En ik had het dus al niet zo op spinnen...maar in dat boekje stond dus een foto van zo'n reuzenspin van in de woestijn hè...dat zijn echt kleppers hoor! En toen had m'n zus leuk bedacht dat ze me dat boekje op schoot ging gooien...geopend op die foto natuurlijk...ik denk dat ze me in half Nederland hebben kunnen horen schreeuwen hoor! hahahahaha!
Groetjesssss!

Gepost door: mizzD | 24-09-10

Eikes een spin in je haar !
Mag er niet aan denken Brrrrrrrrrr.
Heb het ook niet voor die achtpotige dingen ... bweikes nee ...
ze kunnen nuttig zijn, maar 'k zie ze toch liever niet !

* bibber bibber *

Gepost door: klaverke | 26-09-10

Ben ik nu een uitzondering ? Ik ben helemaal niet bang van spinnen.Ik ga ze nu ook niet over mijn hand laten lopen of ze oppakken maar bang ? ...nooit geweest.Ik zeg altijd "als het niet zo groot is als een olifant ,dan hoef je geen schrik te hebben"

Gepost door: magda | 26-09-10

Spinnen zijn ook niet mijn favoriete dieren...

Gepost door: danique | 27-09-10

@ Magda. Hier nog zo'n uitzondering. Ik ben niet bang van spinnen, hoewel die vette, dikke me wel heel doen griezelen. Maar daarna zijn ze er geweest. Want ze liefhebben doe ik ook niet. :-)

Gepost door: Senjora | 27-09-10

Ik mag er niet aan denken
Ben een man, en toch zou ik nooit een spin aanraken, bach, wat een vieze beesten zijn dit.
Soms fotografeer ik ze, en zelfs dan zal ik niet te snel dichtbij komen.
Misschien wel omdat ik als kind van ongeveer 6 jaar in een oude woning woonde, en ooit, op een nacht hoorde ik geritsel op het papier, helledonker in de kamer, en plots een soort 'plop' op mijn hoofdkussen, al roepend uit bed gevlogen, licht aan, en op het hoofdkussen zag ik nog net een grote harige spin weglopen.
Mijn vader, de redder in nood, maakte toen een eind aan zijn pesterig leventje van die lelijke spin, toen, een monster in mijn ogen.

Gepost door: roy | 27-09-10

Hallokes watervrouwtje, Wat vertel je hier nu!!!!! Ik ben van kindsaf altijd bang geweest van spinnen....En dat verhaal ken ik hier ook wel, mijn broers deden niks liever om spinnen te nemen en voorbij m'n neus te laten bengelen....En die schrik is er nooit meer uitgegaan....K'zou nu nog durven roepen en tieren als ik een spin zie.....brrrrr enge beesten....En nog iets iedere avond voor ik in bed duik, bekijk ik alle hoeken van de kamer of er geen spinnen zitten.....Zo zie je maar, je bent nie de enige die bang is van ongedierte he!!!! Een fijne avond verder gewenst......Lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 27-09-10

@,Magda,ik ben nog altijd bang van spinnen,zo erg zelfs dat ik dat niet eerder vertelde omdat men me niet zou plagen toen
@Danique,blij dat ik niet alleen ben die deze diertjes afschuwelijk vindt
@Roy,wat fijn een man te vinden die dat begrijpt
@Anny,jaa eikes hé, die ambetanterikken

Gepost door: watervrouwtje | 27-09-10

De commentaren zijn gesloten.